Magyar Ă©telek

Egyéb







Szalontai narancsos kacsa

A csontot és a megtisztított, feldarabolt zöldséget egy kevés zsírban megpirítjuk, 5 dl hideg vízzel felöntjük, és erős levest főzünk belőle. A kacsát megsózzuk, és ropogósra sütjük. A narancs héját metéltre vágjuk, egy kevés vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Egy kávéskanál cukrot világos rápirítunk, felöntjük néhány csepp ecettel, felforraljuk, és rászűrjük a csontlevest. Liszttel behabarjuk. Hozzáadjuk a narancsok levét és a főtt héját. A tűzről levéve konyakkal ízesítjük. A sült kacsát feldaraboljuk, tálra rakjuk, és leöntjük a forró mártással.
 
Hozzávalók:
- 1 pecsenyekacsa
- 10 dkg zsĂ­r
- 50 dkg sertéscsont
- 2 narancs
- 5 cl konyak
- 2 dkg liszt
- 1 fej vöröshagyma
- sĂł, cukor, ecet

A közzététel dátuma: 2009-08-28



 103 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 699708