Magyar Ă©telek

Egyéb







Szebeni sült jérce

A megtisztított csirkét négyfelé vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és sűrűn megtűzdeljük fokhagymával. Kevés olajban minden oldalon szép pirosra sütjük, aláöntünk 1 dl vizet, teszünk rá egy paradicsomot; egy felkarikázott zöldpaprikát, 9s lassú tűzön, takaréklángon puhára pároljuk. Ha a húsok megpuhultak, tűzálló tálra tesszük, levét rászűrjük, majd sütőben kicsit megpirítjuk. A puliszkához veszünk egy 3-4 literes fazekat, felforralunk benne egy liter megsózott tejet, ebbe, habverővel állandóan kevergetve beleszitálunk 30 dkg kukoricalisztet. Takaréklángon, fakanállal kevergetve tovább főzzük, s ha már puha, adunk hozzá 1 evőkanál finom lisztet. Egy pár percig főzzük még (kevergetve!), majd a tűzről levéve néhány percig pihentetjük. A szalonnát apró kockára vágjuk, ropogós pirosra sütjük, és ebbe szaggatjuk bele zsíros kanállal a puliszkát, hogy jó nagy galuskákat kapjunk. Jól megforgatjuk a szalonnás zsírban és forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 db szép sütnivaló csirke
- 1 dl olaj
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 l tej
- 30 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg füstölt szalonna
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-08-30



 105 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 699726