Magyar ételek

Egyéb







T√°rkonyos csirke

A csirk√©t feldaraboljuk √©s fele vaj, fele olajban sz√©p r√≥zsasz√≠nŇĪre pir√≠tjuk. A pecsenyel√©ben megpir√≠tunk egy fej reszelt v√∂r√∂shagym√°t, z√∂ldpetrezselymet 4-5 lev√©l t√°rkonyt, le√∂ntj√ľk konyakkal, meggy√ļjtjuk, oltsuk el feh√©rborral √©s kev√©s vizet is al√°t√©ve, megvajazott aluf√≥li√°val letakarva, s√ľtŇĎben puh√°ra p√°roljuk. A gomb√°t kev√©s zsirad√©kon megpir√≠tjuk √©s hozz√°adjuk. A h√ļsdarabokat elŇĎmeleg√≠tett t√°lra rakjuk, a m√°rt√°shoz hozz√°adjuk a tejsz√≠nt, 2 toj√°ss√°rg√°j√°t √©s felverj√ľk vajjal. √ĀtszŇĪrj√ľk, adunk hozz√° v√°gott t√°rkonylevelet, z√∂ldpetrezselymet, r√°√∂ntj√ľk a csirk√©re √©s forr√≥n t√°laljuk.
 
Hozzávalók:
- 2 db csirke
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 1/2 dl olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 evŇĎkan√°l z√∂ldpetrezselyem
- 1 csipetnyi t√°rkony
- 1/2 dl konyak
- 1 dl fehérbor
- 15 dkg gomba
- 2 dl tejszín
- 2 toj√°ss√°rg√°ja
- só, bors

A közzététel dátuma: 2009-09-04



 109 

Összesen: 134 db




Magyar ételek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 700591