Magyar Ă©telek

Egyéb







Tejfölös szárnyasaprólék

Az aprólékot tisztítsuk meg, és sózzuk be. Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a fűszereket, a kakukkfüvet, a majoránnát, törött borsot, pirospaprikát, és az aprólékot rátéve néhány percig pirítjuk. Ezután egy kevés vízzel föleresztjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A párolgó levet apránként pótoljuk. Ha megpuhult, zsírjára sütjük, rátesszük a 2 dl tejfölt, amelyben egy kávéskanál lisztet jól elkevertünk és felforraljuk. Makarónival vagy rizzsel tálalhatjuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg aprólék (lehet csirke, kacsa vagy liba is)
- 2 fej vöröshagyma
- 1/2 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 2 kiskanál majoránna
- 1 csipet kakukkfű
- 1 kávéskanál liszt
- só, törött bors, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2009-09-06



 112 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 719838