Magyar Ă©telek

Egyéb







Temesvári pulykamell szeletek

A pulykamellet kicsontozzuk, felszeleteljük, megsózzuk, tisztben megforgatjuk, majd kevés olajon hirtelen kisütjük. Ezután egy tepsiben vagy tűzálló tálra, sorba lerakjuk és törött borssal meghintjük. Minden hússzeletre helyezzünk egy szelet sajtot, egy szelet sonkát és kb. egy evőkanálnyi besamel mártást. Erre teszünk egy csipetnyi reszelt sajtot és egy diónyi Rama margarint, forró sütőben átsütjük amíg a teteje szépen megpirul. Párolt rizzsel tálaljuk.
Besamel mártás: 5 dkg vajat megolvasztunk, adunk hozzá 8 dkg lisztet és hozzáöntünk 5 dl tejet, majd lassú tűzön habverővel gyorsan keverve besűrítjük. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, kissé lehűtjük. Ezután teszünk hozzá 5 dkg reszelt sajtot, 2 tojás sárgáját (ha túl sűrű kevés tejföllel hígíthatjuk), ízesítjük sóval, fehérborssal, szerecsendióval.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 20 dkg sonka
- 20 dkg eidami sajt
- 5 dkg Rama margarin
- 5 dkg liszt
- besamel mártás, só, törött bors, szerecsendió, olaj

A közzététel dátuma: 2009-09-07



 113 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 709628