Magyar Ă©telek

Egyéb







Tokaji szĂĽreti csirke

A csirkét megtisztítjuk, kívül-belül sóval és törött borssal bedörzsöljük. Forró margarinban megforgatjuk, majd öntünk rá 1 dl bort, 1 dl mustot, s kevés víz hozzáadagolásával, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már kezd megpuhulni, keverünk hozzá 1 kanál jaffaszörpöt. Párolás közben többször forgassuk, hogy az ízes mártást magába szívhassa. Ha már puha, tűzálló tálra fektetjük. teszünk mellé 30-35 dkg leszemezett szőlőt, 10 dkg dióbelet, és sütőben szép pirosra sütjük. Amikor tálaljuk, a csirkét kiemeljük, levét egy kanál liszttel és vajjal besűrítjük, és így adjuk asztalra.
 
Hozzávalók:
- 1 kg csirke
- 5 dkg Rama margarin
- 1 dl must
- 1 dl bor
- 30 dkg szőlő
- 10 dkg dióbél
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 dkg vaj
- só, törött bors, jaffaszörp

A közzététel dátuma: 2009-09-08



 114 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 700590