Magyar Ă©telek

Egyéb







Tordai csirke

A csirkét feldaraboljuk, enyhén megsózzuk. Egy tűzálló tál aljára vékony füstölt szalonna szeleteket rakunk és rárakjuk a csirkedarabokat. A fehér- és sárgarépát karikára vágjuk, és szintén rátesszük. Meghintjük vágott zöldpetrezselyemmel, 1 dl bort öntünk rá, és lefedve puhára pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, zsírjára sütjük, a húsdarabokat előmelegített tűzálló tálra szedjük. A megmaradt zöldséges, boros mártást meghintjük egy evőkanál liszttel, 1-2 percig pirítjuk, majd szitán áttörjük. A tejföllel és a citrom levével ízesítjük, a tálca szedett csirkékre öntjük, és jól átforrósítjuk.
 
Hozzávalók:
- 1 nagyobb vagy két kisebb csirke (lehet készíteni konyhakész csirkeaprólékból és csirkecombból is)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl bor
- 1 citrom
- 2 dl tejföl
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-09-09



 119 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 724957