Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött csirke jóasszony módra

A megtisztított csirkék bőrét a mellerésznél ujjunkkal fellazítjuk, helyet készítünk a töltelék számára. Vigyázzunk, hogy a bőr sem a tisztításnál, sem a fellazításnál ne szakadjon ki. A vajat meg a tojásokat habverővel felverjük, a mandulát forrásban levő vízbe tesszük, meghámozzuk, és durvára vagdaljuk. A tejbe áztatott zsemlét, a mandulát a felvert tojáshoz adjuk, megsózzuk, borsozzuk, és egy csipet törött gyömbérrel ízesítjük. Nyomózsákba tesszük, majd a csirkék bőre alátöltjük. Egy mokkáskanál paradicsompürét teszünk a pecsenye levébe, egy kevés liszttel meghintjük, vízzel fölengedjük, a csirkékre öntjük, puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 2 csirke
- 2 zsemle
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 10 dkg mandula
- 5 dkg vaj
- 1 kanál paradicsompüré
- gyömbér, só, bors

A közzététel dátuma: 2009-09-10



 115 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 699703