Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött libapecsenye

A tejben megáztatott zsemléket egy tálban jól elmorzsoljuk, teszünk hozzá egy fej reszelt hagymát, melyet előzőleg kevés zsírban megpárolunk. A gesztenyéket megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, a megfőzött almákkal együtt. Hozzákeverjük az apróra vágott füstölt húst, a tojásokat, a zöldpetrezselymet, majoránnát, gyömbért, törött borsot és az egészet jól elkeverjük. A libát előre jól besózzuk, és a töltelékkel megtöltjük, a nyílást hústűvel lezárjuk és tűzálló tálra téve kevés vizet aláöntve két és fél óráig fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk. Ezután levesszük a fedőt és ropogós pirosra sütjük. A tálalásnál a tölteléket a libából kiszedjük, tálra halmozzuk és a feldarabolt libát a tetejére rakjuk, majd a pecsenyelével leöntjük.
 
Hozzávalók:
- 5 db tejben áztatott zsemle
- 1 db pecsenyeliba
- 30 dkg gesztenye
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db főtt alma
- 10 dkg főtt füstölt hús
- 4 db tojás
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
- só, törött bors, gyömbér zsír

A közzététel dátuma: 2009-09-11



 116 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 719794