Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött mandulás csirke

A csirkét jól megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megsózzuk, megborsozzuk és .megtöltjük a következő töltelékkel; A tejben áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg vajat, 10 dkg lehéjazott, kicsit megpörkölt apróra vágott mandulát, 2 kanál zsemlemorzsát, és a két tojás keményre felvert habját, 1 mokkáskanál őrölt gyömbért, és a csirke belsejébe töltjük. A nyílást hústűvel lezárjuk vagy bevarrjuk, és bebodorítjuk hajszálvékony szalonnaszeletekkel. Sütőben lassú tűznél puhára pároljuk. Egy fél órára letakarjuk alufóliával. Ezután leszedjük róla a fóliát, a szalonnát mellé rakjuk, megkenjük hideg vajjal és felső lángon ropogós pirosra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 db szép nagy csirke
- 2 db zsemle
- 10 dkg mandula
- 3 dl tej
- 2 tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg vaj
- só, törött bors, gyömbér

A közzététel dátuma: 2009-09-12



 117 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 709665