Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött tyúk

A tyúkot megtisztítjuk és majoránnával kívül-belül bedörzsöljük. A darált sertéshúst kevés olajon fonnyasztott hagymával kicsit pirítjuk, húslevessel vagy vízzel felengedjük, teszünk hozzá kevés rozmaringot, sót, borsot, és egy evőkanál paradicsompürét. Fél óráig pároljuk, majd elkeverjük a közben megfőtt spagettival, a megpirított gombával, zöldpetrezselyemmel, az apróra vágott sonkával és 1 dl tejföllel. Megtöltjük vele a tyúkot, hústűvel összetűzzük. Mély tűzálló tálba helyezzük, leöntjük forró vajjal és fedő alatt puhára pároljuk. Levébe kevés paradicsompürét keverünk, a maradék tejfölt is hozzáadjuk, és a közben fedő nélkül pirosra sütött tyúkra öntjük.
 
Hozzávalók:
- 1 db tyĂşk
- 10 dkg spagetti
- 15 dkg gomba
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 kanál reszelt vöröshagyma
- 2 kanál paradicsompüré
- 1 kevés rozmaring
- 10 dkg sonka
- 2 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- só, törött bors, zöldpetrezselyem, majoránna

A közzététel dátuma: 2009-09-13



 118 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 719880