Magyar Ă©telek

Egyéb







Tusnádi libamell

A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés olajban körülsütjük, egy kevés vízzel fölengedve pároljuk. A savanyú káposztát leöblítjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, félig puhára főzzük. A füstölt szalonnát vágva üvegesre pároljuk. Meghintjük egy kanál pirospaprikával, egy kevés vízzel fölengedjük, a káposztába öntjük, és beletesszük a libamelleket. Hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott foghagymát, egy kevés köménymagot, borsikafüvet, tárkonylevelet, paradicsomot, zöldpaprikát, és készre főzzük. Ha már minden megpuhult, a húsokat kiszedjük a káposztából, és beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt, simára keverjük és felforraljuk. Tálba rakjuk, és a fölszeletelt mellekkel tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1,5 kg libamell (Ă©s comb)
- 1,5 dl olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál liszt
- 2 dl tejföl
- 70 dkg savanyú káposzta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 kanál lecsó
- 2 fej vöröshagyma
- tárkony, borsikafű, törött bors, só, pirospaprika, köménymag

A közzététel dátuma: 2009-09-14



 120 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 699721