Magyar Ă©telek

Egyéb







TyĂşkpecsenye

A tyúkot feldaraboljuk, és megsózzuk, megborsozzuk. Olajban hirtelen rózsaszínűre sütjük, majd kuktában rozmaringgal fűszerezve, egy kevés vízzel majdnem puhára pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, megsózzuk, és egy mélyebb tűzálló tálba tesszük. Rárakjuk 'a húsdarabokat, s ráöntjük a pecsenyelevet is. A tejfölt elkeverjük a tojások sárgájával, és egyenletesen ráöntjük. A sütőben pároljuk tovább. A burgonya a párolás alatt magába szívja a pecsenyelevet. A tetejét enyhén pirítsuk meg. Ha túl gyorsan pirulna, tegyünk rá egy időre alufóliát, s csak utána hagyjuk megpirulni.
 
Hozzávalók:
- 1 tyĂşk vagy kakas (kb. 1,5 kg)
- 1 dl olaj
- 1 kg burgonya
- 4 dl tejföl
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- sĂł, bors, rozmaring, szerecsendiĂł

A közzététel dátuma: 2009-09-16



 122 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 720406