A kacsát kĂvĂĽlrĹ‘l besĂłzzuk, Ă©s egy kevĂ©s vĂzzel, a fokhagymával fĂ©lpuhára pároljuk. HosszĂşkás tűzállĂł tálat kibĂ©lelĂĽnk nagyon vĂ©konyra szeletelt szalonnával, beleterĂtjĂĽk a jĂłl kinyomkodott káposztát, erre helyezzĂĽk a kacsát, majd azt is beterĂtjĂĽk szalonnaszeletekkel. A kacsa fĹ‘zĹ‘levĂ©t egy kis liszttel besűrĂtjĂĽk, Ă©s megöntözzĂĽk vele a rakott kacsát. A sĂĽtĹ‘ben elĹ‘ször puhára pároljuk, majd felsĹ‘ lángon pirosra sĂĽtjĂĽk.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb kacsa
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 kg savanyú káposzta
- sĂł