Magyar Ă©telek

Egyéb







Velős csirke

A sertés- vagy marhavelőt hártyáitól megtisztítjuk és néhány percre forrásban levő vízbe mártjuk, majd leszűrjük, tálba tesszük és ráöntünk kb. 3 dl jó minőségű bort 2-3 órán át hideg helyen pihentetjük. A füstölt szalonnát és a gombát apró kockára vágjuk. A velőt lecsepegtetjük, apróra vagdaljuk. A zsemléket abban a borban áztatjuk, amelyben a velő volt, majd kicsavarjuk. Hozzáteszünk két egész tojást, 1 tojássárgáját. A szalonnát üvegesre pároljuk, rátesszük a hagymát, beletesszük a gombát, majd vágott zöldpetrezselyemmel nagy lángon állandóan kevergetve meg pirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk, teszünk hozzá egy csipetnyi őrölt gyömbért és majoránnát. Hozzátesszük az összevágott velőt, elkeverjük benne, és hozzátesszük a töltelékhez. Sózzuk, borsozzuk és ezzel a töltelékkel a csirkét megtöltjük. Sütés közben a maradék borral locsolgatjuk, s így pirosra sütjük. Petrezselymes rizst adunk hozzá.
 
Hozzávalók:
- 2 db tölteni való csirke
- 3 db zsemle
- 3 db tojás
- 15 dkg velő
- 3 dl bor
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg gomba
- 1 dl olaj
- 1 kiskanálliszt
- 1 kanál reszelt hagyma
- 1 kiskanál paradicsompüré
- só, törött bors, majoránna, gyömbér, zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2009-09-21



 128 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 699665