Magyar Ă©telek

Egyéb







Villányi kacsapecsenye

Reszelt hagymát, reszelt citromhéjat, sót, paprikát, reszelt fokhagymát összekeverünk, és a kacsadarabokat bedörzsöljük vele. A kacsadarabokat keskeny fazékban egymásra rakjuk, és leöntjük vörösborral. Két napig állni hagyjuk, majd kivesszük és lecsurgatjuk. A húsokat tepsibe rakjuk, mindegyikre néhány csöpp olajat csöpögtetünk, és előmelegített sütőben ropogósra sütjük. Közben többször megcsöpögtetjük olajjal. Ha megsült, levébe lisztet keverünk, és a pácléként használt vörösborral engedjük föl. Burgonyagombóccal tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 pecsenyekacsa
- 2-3 dl vörösbor
- hagyma, fokhagyma, citromhéj, só, paprika, olaj, liszt

A közzététel dátuma: 2009-09-22



 129 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 732439