Magyar Ă©telek

Egyéb







Zilahi rakott pulyka

A pulykát megtisztítjuk, hátán a bőrt végigvágjuk és lehúzzuk. 1 kilónyi húst ledarálunk belőle. A visszamaradó csontokból, zöldségekkel levest főzünk. A darált pulykahúshoz hozzáadjuk a darált sertéshúst, (dagadót vagy kicsit zsírosabb tarját, lapockát), a tejben áztatott zsemlét, 3 tojást, megsózzuk, megborsozzuk, kevés gyömbér porral is megsózzuk, majd jól elkeverjük. A bőrt kiterítjük, négyszög alakban rakunk rá 1 ujjnyit a darált húsból, erre 1 sor sonkát, ezután 1 sor májat (melyet előzó1eg pirított májnak elkészítünk), ezután ismét darált húst, erre egy sor vékony uborkaszeletet, utána 1 sor nyelvet, ezután 1 sor szalonnát, erre ismét darált húst, utána 1 sor szeletelt főtt tojást, utána 1 sor nyelvet, ismét darált húst és így tovább. Ha minden anyag elfogyott, ráhajtjuk a bőrt és összevarrjuk. Mély tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a húslevest, majd 2 1/2 óráig főzzük, és a levesben hagyjuk amíg félig kihűlt. Ekkor két vágódeszka közé tesszük, jó lenyomatjuk. A darált húst mindig csak ujjnyi vastagon terítsük és vizes kézzel simítsuk el, mielőtt rátesszük a következő réteget. Négyszög alakúra hajtjuk, ne sodorjuk fel, - így a sorok a helyükön maradnak.
 
Hozzávalók:
- 1 kg pulykahĂşs (mell vagy comb)
- 40 dkg sertéshús darálva
- 15 dkg sonka
- 15 dkg sertésmáj
- 3 db savanyĂş uborka
- 3 db főtt tojás
- 2 db főtt sertésnyelv
- 10 dkg fehér szalonna
- 1 db tejben áztatott zsemle
- 3 tojás
- só, törött bors, gyömbér

A közzététel dátuma: 2009-09-23



 130 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 699709