MegtisztĂtjuk a libaaprĂłlĂ©kot, feldaraboljuk, felöntjĂĽk 1 1 vĂzzel. Egy leveszöldsĂ©ggel, egy vöröshagymával, kĂ©t cikk fokhagymával, egy babĂ©rlevĂ©llel, egy mokkáskanál kömĂ©nymaggal, egy kiskanál Piros Arannyal, egy kanál Vegetával, egy cikkely kelkáposztával, lassĂş tűzön, takarĂ©klángon puhára pároljuk. KevĂ©s olajon megpirĂtunk 1 evĹ‘kanál reszelt tormát, meghintjĂĽk egy mokkáskanál pirospaprikával, rátesszĂĽk a rizst, Ă©s egy-kĂ©t percig pirĂtjuk. FelengedjĂĽk az aprĂłlĂ©k levĂ©vel, nĂ©hány percig fedĹ‘ alatt forraljuk, majd a fedĹ‘t rajtahagyva, betakarjuk, alaposan több rĂ©teg ruhával Ă©s állni hagyjuk, Ăgy a gĹ‘zben a rizs megpuhul, Ă©s nem lesz ragacsos. Tálalásnál a rizst összekeverjĂĽk a feldarabolt zöldsĂ©ggel Ă©s tálca borĂtjuk. Rá az aprĂłlĂ©kokat helyezzĂĽk. KĂ©t karikára vágott hagymát lisztben megforgatunk, forrĂł zsĂrban kisĂĽtĂĽnk Ă©s megszĂłrjuk vele az aprĂłlĂ©kokat.
Hozzávalók:
- 1 kg libaaprólék
- 1 csomag leveszöldség
- 1 cikkely kelkáposzta
- 1 kanál Vegeta
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 kávéskanál Piros Arany paprikakrém
- 1 kis babérlevél
- 20 dkg rizs
- 1 kanál liszt
- olaj, sĂł, pirospaprika