Magyar Ă©telek

Egyéb







Zombori ludaskása

Megtisztítjuk a libaaprólékot, feldaraboljuk, felöntjük 1 1 vízzel. Egy leveszöldséggel, egy vöröshagymával, két cikk fokhagymával, egy babérlevéllel, egy mokkáskanál köménymaggal, egy kiskanál Piros Arannyal, egy kanál Vegetával, egy cikkely kelkáposztával, lassú tűzön, takaréklángon puhára pároljuk. Kevés olajon megpirítunk 1 evőkanál reszelt tormát, meghintjük egy mokkáskanál pirospaprikával, rátesszük a rizst, és egy-két percig pirítjuk. Felengedjük az aprólék levével, néhány percig fedő alatt forraljuk, majd a fedőt rajtahagyva, betakarjuk, alaposan több réteg ruhával és állni hagyjuk, így a gőzben a rizs megpuhul, és nem lesz ragacsos. Tálalásnál a rizst összekeverjük a feldarabolt zöldséggel és tálca borítjuk. Rá az aprólékokat helyezzük. Két karikára vágott hagymát lisztben megforgatunk, forró zsírban kisütünk és megszórjuk vele az aprólékokat.
 
Hozzávalók:
- 1 kg libaaprólék
- 1 csomag leveszöldség
- 1 cikkely kelkáposzta
- 1 kanál Vegeta
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 kávéskanál Piros Arany paprikakrém
- 1 kis babérlevél
- 20 dkg rizs
- 1 kanál liszt
- olaj, sĂł, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2009-09-24



 133 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 733014