Magyar Ă©telek

Egyéb







Zöld bor sós csirkemell

A mellcsontokról lefejtjük a húst. Eltávolítjuk a húsról a bőrt, és a benne húzódó inakat is kivágjuk. (A csontból, bőrökből levest készítünk.) A jércefiléket kiverjük, megsózzuk, és lisztben mártva egy kevés felhevített zsírban, nagy lángon, mindkét oldalukat megsütjük. Ekkor a zsírját leöntjük, elmorzsolunk rajtuk 3 dkg vajat, megpermetezzük citromlével, levesszük a tűzről, és fedővel betakarva melegen tartjuk. Közben a zöldborsót megfőzzük, leszűrjük, a megmaradt vajjal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, ízesítjük, és tálalásig melegen tartjuk. A salátát jól megmosva előhűtjük. A majonézt megborsózzuk, és hozzáadjuk egy citrom kicsavart levét. Egy kevés citromhéjat is reszelünk bele. Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és az almát citromlével bedörzsölve finom tormareszelőn belereszeljük a mártásba. Simára keverjük a mártást, és jól lehűtjük. A salátát kisebb levelekre tépve tesszük a mártásba. Összekeverjük, és néhány percre visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt megszórjuk gorombára vágott dióbéllel, és egy kevés citromlével utána ízesítjük, ha szükséges.
 
Hozzávalók:
- 3 jércemell
- 8 dkg vaj
- 60 dkg zöldborsó
- só, liszt, zöldpetrezselyem, citromlé, zsír a sütéshez

A salátához:
- 2 fej saláta
- 15 dkg alma
- 10 dkg dióbél
- 2 evőkanál majonéz
- citrom, só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-09-25



 131 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 725917