Magyar Ă©telek

Egyéb







Zsombolyai töltött kacsa

A kacsa mellcsontját kivesszük, a melle húsát megdaráljuk, a nyílást hústűvel összetűzzük. A darált húst elkeverjük a tejbe áztatott, elmorzsolt zsemlével, az áttört főtt burgonyával. Az olajban megpárolt reszelt hagymára tesszük az apróra vágott gombát, zsírjára sütjük, szitán áttörtjük, és a töltelékbe keverjük. Keverünk bele 2 tojássárgáját, a tojások felvert habját, a finomra vágott zöldpetrezselymet, sót, törött borsot, reszelt gyömbért, szerecsendiót. Jól elkeverjük, megtöltjük vele a kacsát, miután a hasüregét meghintettük majoránnával. A nyílást hústűvel összetűzzük, és a kacsát tűzálló tálba tesszük. Leöntjük 1-2 kanál forró olajjal, felöntjük fehérborral. Először puhára, majd levével locsolgatva, szép pirosra sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 pecsenye kacsa
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- 10 dkg gomba
- 1 kiskanál reszelt hagyma
- 2 kanálolaj
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 2 főtt burgonya
- 2 tojás
- 1 dl fehérbor
- só, törött bors, majoránna, szerecsendió, gyömbér

A közzététel dátuma: 2009-09-27



 134 

Összesen: 134 db




Magyar Ă©telek
Szárnyas ételek


Látogatók száma: 732081