Magyar Ă©telek

Egyéb







Balatoni fogas gundel mĂłdra

A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük és áttörjük. Két tojást, egy diónyi vajat; egy csipet szerecsendiót, sót jól elkeverünk, a burgonyába keverjük, és nyomózsákkal a kivajazott tűzálló tálon körülnyomkodjuk. A tál alját beborítjuk sós vízben főtt leveles parajjal. A haldarabokat panírozzuk és kirántjuk (előtte 20 perccel besózzuk), a parajra helyezzük, leöntjük sűrű besamelmártással, meghintjük reszelt sajttal, és szép barnára sütjük.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg fogas szelet
- 25 dkg paraj
- 30 dkg burgonya
- 10 dkg vaj
- 3 dkg reszelt sajt
- só, szerecsendió, besamelmártás
- 2 tojás

A közzététel dátuma: 2009-09-30



 3 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 702065