Magyar Ă©telek

Egyéb







Boglári párolt fogas

A gondosan megtisztított halszeleteket megsózzuk, és 15 percig állni hagyjuk. Ezután borban, mérsékelt lángon, megpároljuk a halszeleteket. Öt dkg vajban megpároljuk a finomra vagdalt vöröshagymát, erre rátesszük a kockára vágott paradicsomot, és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte. Sóval, borssal fűszerezzük, adunk hozzá egy mokkáskanál cukrot, a finomra vágott petrezselymet, és folytonos keverés mellett hideg vajat (kb. 3-4 dkg-ot). Felengedjük 1-2 dl borral (a hal főzőlevével). A halat meleg tálra rakjuk, leöntjük a forró mártással, és vajas burgonyával tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg fogas- vagy süllőszelet
- 3 dl fehérbor
- 1 vöröshagyma
- 3 friss paradicsom
- sĂł, bors, cukor
- 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem
- 60 dkg burgonya
- 10 dkg vaj

A közzététel dátuma: 2009-10-04



 7 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 702075