Magyar Ă©telek

Egyéb







Körösi halszeletek

A halszeleteket sütés előtt egy fél órával megsózzuk, és citromlevet csöpögtetünk rájuk. Utána lisztbe mártjuk, és forró olajban kisütjük. Ebben az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk liszttel. Egy kevés hideg vízzel és borral felöntjük, és 15 percig forraljuk. Sóval, törött babérlevéllel, citromlével ízesíthetjük, és leszűrjük. A halszeleteket tűzállótálra helyezzük, ráöntjük a mártást, és még 10 percig pároljuk. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Főtt burgonyával körítjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg halszelet (lehet különféle halakból is)
- 15 dkg liszt
- 1 citrom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl vörösbor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 babérlevél
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 dl olaj
- 1 kávéskanál liszt
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-10-14



 17 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 708502