Magyar Ă©telek

Egyéb







Magyaros sollőszeletek

A halat megtisztítjuk és megmossuk. A gerincéről a húst éles késsel levágjuk, lefejtjük és megsózva 15 percig állni hagyjuk. Megvajazott tepsibe téve, befedjük alufóliával és közép meleg Sütőben megpároljuk. A fejekből, gerincekből és belsőrészekből olajban pirított hagymával és pirospaprikázva, fél liter vízzel, sóval, hallevet főzünk. Fél óra múlva leszűrjük, majd a tejföllel ismét felforraljuk. Világos rántást készítünk, majd lassan, állandó keveréssel a halléhez keverjük. A halat tálra rakjuk, leöntjük a mártással és főtt burgonyakörítéssel tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 2 db süllő (kb. 1,20 kg)
- 20 dkg hagyma
- 3 dl tejföl
- 2 dkg pirospaprika
- 1 dl olaj
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-10-15



 18 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 702440