Magyar Ă©telek

Egyéb







Pontvpörkölt

A halat megtisztítjuk és lemossuk, filézzük. (A gerincről lefejtjük a húst.) Kétujjnyi széles darabokra szeleteljük, jól megsózzuk és félretesszük. A hagymát apróra vagdaljuk, és a forró olajban megpirítjuk, hozzátesszük a feldarabolt paradicsomot, zöldpaprikát, és együtt pirítjuk egy darabig. Azután a hal fejét, gerincét és belsőrészét hozzáadva 1/2 dl vízzel hallevet főzünk, megsózzuk, és meghintjük pirospaprikával. A feldarabolt halat tepsibe tesszük, megöntözzük a hallévei; és a sütőben puhára pároljuk. Karikára vágott zöldpaprikával és galuskával tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 12 dkg hagyma
- 0,5 dl olaj
- 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 2 dkg pirospaprika
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-10-21



 24 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 719027