Magyar Ă©telek

Egyéb







Rácponty

Kizsírozunk egy hosszúkás, mély tűzálló tálat, és karikára vágjuk a megtisztított, nyers burgonyát. Megsózzuk, és egy fél óra hosszat a sütőben sütjük; közben egyszer-kétszer megkeverjük. Ezután a sütőből kivesszük, a tetejét konzerv lecsóval (paprikával, paradicsommal) befedjük; rákarikázzuk a vöröshagymát, és végül a tetejére fektetjük a pontyot. A ponty oldalát előzőleg bevagdaljuk, szalonnaszeletekkel megtűzdeljük, és paprikás lisztben meghempergetjük. Leöntjük forró vajjal, és a sütőben még egy fél óra hosszat sütjük. Félidőben a halat a másik oldalára fordítjuk, hogy egyenletesen átsüljön. Tálalás előtt 5 perccel ráöntjük a tejfölt, és azután már csak felső lángon pirítjuk a sütőben.
 
Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 1 kg burgonya
- 50 kg lecsĂł
- 2-3 vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 dl tejföl
- sĂł, pirospaprika, zsĂ­r
- 5 dkg vaj

A közzététel dátuma: 2009-10-22



 25 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 719021