Magyar Ă©telek

Egyéb







RĂ©szeges ponty

A pontyot megtisztítjuk, fölszeletelve, megsózva fél órán át állni hagyjuk. Egy kevés zsírban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, adunk hozzá babérlevelet, egy fél citrom reszelt héját, 8-10 szem egész borsot, a vörös bort, és 15-20 percig forraljuk. Ezután tesszük bele a feldarabolt halat: 20 percig kis lángon főzzük. Azután a halszeleteket meleg tálra rakjuk, ráöntjük az átszűrt levét, és kis burgonyagombócokkal tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1,5 kg-os ponty
- 1 vöröshagyma
- 5 dl vörösbor
- zsír, só, babérlevél, citromhéj, bors

A közzététel dátuma: 2009-10-24



 27 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 708729