Magyar Ă©telek

Egyéb







Tejfölös rizses ponty

A pontyot fölszeleteljük, besózzuk, és a sóban állni hagyjuk. A rizst a zsírban egy kicsit megpirítjuk, majd fölengedjük 3 dl forró vízzel. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt csaknem teljesen puhára pároljuk. Kizsírozott tűzálló tálba rakjuk; egyenletesen elsimítva. Tetejére helyezzük a pontyszeleteket, és leöntjük tejföllel. Meleg sütőben 15-20 percig fedő alatt, majd 4-5 percig fedő nélkül sütjük.
 
Hozzávalók:
- kb. 1,2 kg-os ponty
- 12 dkg rizs
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál zsír
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2009-11-01



 35 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 702077