Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött fogasszeletek

A halfiléket megsózzuk és 1/2 óráig állni hagyjuk. A csontokból, fejből és belsőrészből hagymával és petrezselyemmel erős hallevet készítünk. A gombát felszeletelve, kevés vajon megpároljuk, megsózzuk és meghintjük egy késhegynyi pirospaprikával, hozzátesszük a zöldborsót és kevés hallévei megpároljuk. A halfiléket kettévágjuk; hogy szép vékony szeleteket kapjunk; majd minden szeletre egy kanál gombás zöldborsót halmozunk. Felcsavarjuk, átkötjük vagy hústűvel biztosítjuk, vajon megsütjük, kevés hallévei felengedve puhára pároljuk és kiszedjük. A mártást felengedjük tej színnel, meghintjük liszttel és felforraljuk, majd a tálra rendezett haltekercsekre öntjük, burgonyakörítéssel tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg fogas filézve
- 1 kiskanál reszelt hagyma
- 10 dkg gomba
- 15 dkg zöldborsó
- 4 dkg vaj
- 1 dl tejszĂ­n
- 1 kanál liszt
- só, pirospaprika, zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2009-11-04



 38 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 702062