Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött pisztráng

A hagymát; zellert, metélőhagymát, sárgarépát, gombát apróra vágjuk, és vajban megpirítjuk. Hallévei vagy vízzel fölengedjük. Ha a levét elfőtte; kihűtjük, megsózzuk, enyhén fűszerezzük, és a 2 tojássárgájával összekeverjük. Ezzel a raguval megtöltjük a felbontott pisztrángot, összetűzzük, majd hanyatt fordítva kivajazott tűzálló tálba tesszük; (hogy a töltelék ne folyhasson ki.) Annyi hal alaplevet és fehérbort öntünk rá, amennyi a halat félig ellepi. Sütőben puhára pároljuk. A kész halat kiszedjük; és a pároló léből mártást készítünk. Behabarjuk tejszínnel, citromlével, sóval, fehérborssal, zöldpetrezselyemmel ízesítjük.

Hozzávalók:
- 1 kg pisztráng
- 10 dkg hagyma
- 5 dkg zeller
- 4 tojássárgája
- 2 dkg szarvasgomba
- 3 dl fehérbor
- 10 dkg gomba
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl tejszĂ­n
- citromlé, konyak, fehérbors, metélőhagyma, sárgarépa, liszt, só, bors

A közzététel dátuma: 2009-11-05



 39 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 702061