Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött ponty

A megtisztított ponty fejét levágjuk, és a fej helyén maradt nyíláson át kibelezzük. A hal fejét, ikráját vagy tejét, máját egy kevés zsírban sóval, borssal megpároljuk, majd átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a tejbe áztatott, szintén átpasszírozott zsemlét, egy kevés reszelt hagymát, szardellapasztát, reszelt citromhéjat, finomra vágott petrezselymet és az egész tojásokat. Jól összekeverjük és megtöltjük vele a halat. Jól kivajazott tűzálló tálba helyezzük, a tetejét megöntözzük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben kb. 1/2 órán át sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- kb. 1,50 kg-os ponty
- 1 tejbe áztatott zsemle
- 2 tojás
- 1 csomĂł petrezselyem
- reszelt sajt, vaj, szardellapaszta, hagyma, citromhéj, só, törött, bors, zsír

A közzététel dátuma: 2009-11-06



 40 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 708570