Magyar Ă©telek

Egyéb







Tűzdelt ponty gombával

A hosszában kettészelt, megtisztított hal bőrét bevagdossuk, belsejét megsózzuk. Tűzálló tálba fektetjük szeletelt vajra. Rúdra vágott csiperkegombával a bőrén levő hézagokat úgy töltjük meg, hogy a gombarudak egyenletesen egy cm-re kiálljanak. A tetejére szeletelt vajat rakunk, és előmelegítés nélküli sütőben, felső teljes lángon sütjük 10 percig. Saját levével locsolgatva sütjük tovább alsó takaréklángon. A majdnem kész hal mellé héjában főtt, megtisztított hosszában kettészelt burgonyát adunk, hogy ez is a hal levében és a vajban ízesedjék át. A halat ugyanabban az edényben tálaljuk, amelyben elkészült.
 
Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 15 dkg gomba
- 10 dkg vaj
- 1 kg kifliburgonya
- sĂł

A közzététel dátuma: 2009-11-07



 41 

Összesen: 43 db




Magyar Ă©telek
Halak


Látogatók száma: 732063