Magyar ételek

Egyéb







Fűszeres vadkacsa

A zöldségből, borból, ecetből, sóból, fűszerekből 1 liter vízzel páclevet készítünk, melyben a vadkacsát 2 - 3 napig pácoljuk. Igen ajánlatos pácolás előtt a vadkacsa mellét, combjait füstölt szalonnával megtűzdelni. A pácléből kivett vadkacsát tűzálló tálra, a pácból kiszedett zöldségágyra helyezzük, kissé megsózzuk, forró zsírral leöntjük és rozsdabarnára sütjük. Sütés közben páclével és saját zsírjával locsolgatjuk. Ha a vadkacsa megpuhult, zsírját a zöldségekkel megpirítjuk, egy kis liszttel meghintjük, majd a páclével feleresztve felforraljuk. Az egész levet a zöldséggel együtt áttörjük, újra felfőzzük. Hozzáadjuk a tejfölt, majd a feldarabolt kacsa alá öntjük. Tálalhatjuk külön mártásos csészében is.
 
Hozzávalók:
- 1 db vadkacsa
- 20 dkg vegyes zöldség
- 3 dl vörösbor
- 2 evőkanál borecet
- 2 dl tejföl
- 10 dkg sonka-szalonna
- 10 dkg zsírt
- só, törött bors, babérlevél, szegfűszeg

A közzététel dátuma: 2009-11-18



 9 

Összesen: 54 db




Magyar ételek
Vadpecsenyék


Látogatók száma: 719690