Magyar ételek

Egyéb







Mezőségi nyúlpecsenye

A megmosott húst zománc-, illetve porcelán tálba helyezzük, megborsozzuk, és rátesszük a következő anyagokat: 1 kis fej apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, 1 gerezd zúzott fokhagymát, 2 szem szegfűborsot, néhány szem borókát megőrölve, 1 babérlevelet, egy kevés kakukkfüvet, egy csomó zöldpetrezselymet, 15 dkg szőlőszemet szétmorzsolva, 2 dl bort. Ebben egy napig állni hagyjuk hűvös helyen vagy hűtőszekrényben. Többször megforgatjuk. Mielőtt elkészítjük, szalonnával megtűzdeljük, megsózzuk, borsozzuk, és forró zsírban, serpenyőben elősütjük. Ha jó színes, sütőben, közepes hőfokon, 15 percig sütjük. A páclevet leszűrjük; felére besűrítjük, hozzáadjuk a lisztet, és 1 dl borral, habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, ugyancsak jól elkeverjük, és befedve egy kis ideig még főzzük. A húst csontjára lefejtjük, fölszeleteljük, és formájára visszahelyezzük. Tűzálló tálra rakjuk, teszünk mellé 15 dkg szőlőszemet, és langyos konyakkal leöntve meggyújtjuk. A mártásba beletesszük a tejszínt, felforraljuk és átszűrjük. Beletesszük a vajat, habverővel simára keverjük, és a húsra; valamint a szőlőszemekre öntjük. Rövid időre forró sütőbe tesszük. Burgonyaropogóst vagy burgonyagombócot tálalunk hozzá.
 
Hozzávalók:
- 1,2 kg nyúlgerinc (vagy comb)
- 1 dl olaj
- 30 dkg szőlőszem
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál liszt
- 3 dl bor
- 5 dkg vaj
- 5 cl konyak
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 szem boróka bogyó
- 2 szem szegfűbors
- 1 babérlevél
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- só, bors, vöröshagyma, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2009-11-24



 15 

Összesen: 54 db




Magyar ételek
Vadpecsenyék


Látogatók száma: 701948