Magyar ételek

Egyéb







Narancsos szarvasszeletek

A h√ļst f√∂lszeletelj√ľk, szalonn√°val megtŇĪzdelj√ľk, s√≥zzuk, borsozzuk, forr√≥ zs√≠rban hirtelen megs√ľtj√ľk, √©s egy l√°basba helyezz√ľk. A s√°rga- √©s feh√©rr√©p√°t, a v√∂r√∂shagym√°t karik√°ra v√°gjuk, r√°sz√≥rjuk a lisztet, egy kicsit pir√≠tjuk, fel√∂ntj√ľk v√∂r√∂s borral, egy kev√©s v√≠zzel, hozz√°tessz√ľk a fokhagym√°t, bab√©rlevelet, felforraljuk, r√°√∂ntj√ľk a h√ļsszeletekre, √©s fedŇĎ alatt puh√°ra p√°roljuk. Ha a h√ļs megpuhult, √°tszedj√ľk egy m√°sik ed√©nybe. A m√°rt√°st √≠zes√≠tj√ľk egy f√©l narancs lev√©vel, a ribizli- vagy √°fonya√≠zzel m√©g egyszer elforraljuk, szit√°n √°tt√∂rj√ľk, √©s hozz√°adjuk a finom met√©ltre vagy kock√°ra v√°gott √©s puh√°ra fŇĎz√∂tt narancsh√©jat. T√°lal√°skor minden h√ļsszeletre egy-egy megh√°mozott narancs karik√°t helyez√ľnk, a k√∂zep√©re egy s√ľlt gombafejet tesz√ľnk, √©s le√∂ntj√ľk a konyakkal √≠zes√≠tett forr√≥m√°rt√°ssal. Rizsk√∂r√≠t√©st adunk hozz√°.
 
Hozzávalók:
- 1 kg ŇĎz- vagy szarvash√ļs (b√©lsz√≠n vagy gerinc)
- 12 dkg f√ľst√∂lt szalonna
- 10 dkg sárgarépa
- 8 dkg fehérrépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg paradicsomp√ľr√©
- 2 narancs
- 1 babérlevél
- 5 dkg liszt
- 6 dkg zsír
- 1 evŇĎkan√°l ribizli- vagy √°fonya√≠z
- 2 dl vörösbor
- 20 dkg gombafej
- 5 cl konyak
- só, bors, vöröshagyma

A közzététel dátuma: 2009-11-27



 18 

Összesen: 54 db




Magyar ételek
Vadpecsenyék


Látogatók száma: 700981