A fácánt megtisztítjuk; kibelezzük
és bő vízben alaposan kimossuk, hasüregét ruhával szárazra töröljük,
majd 2 db héjánál bevagdosott almát teszünk bele, melyekbe fogvájó
segítségével 1-1 szegfűszeget szúrunk majd a nyílást összetűzzük,
mellét, combját vékony szalonna csíkokkal megtűzdeljük, kissé
megsózzuk, tűzálló tálra tesszük és forró zsírral leöntjük. Többszöri
öntözgetés közben szép világosbarnára sütjük. Tálaláskor a hasüregből
kivett almákat a tál egyik végébe tesszük. Gombás rizzsel, pirított
burgonyával és almapürével tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 db fácán
- 12 dkg szalonna
- 8 dkg zsír, vagy vaj
- 2-3 db alma
- 2 szem szegfűszeg
- 1 mokkáskanál majoránna
- só