Magyar ételek

Egyéb







Szalonnás fácán

A fácánt megtisztítjuk; kibelezzük és bő vízben alaposan kimossuk, hasüregét ruhával szárazra töröljük, majd 2 db héjánál bevagdosott almát teszünk bele, melyekbe fogvájó segítségével 1-1 szegfűszeget szúrunk majd a nyílást összetűzzük, mellét, combját vékony szalonna csíkokkal megtűzdeljük, kissé megsózzuk, tűzálló tálra tesszük és forró zsírral leöntjük. Többszöri öntözgetés közben szép világosbarnára sütjük. Tálaláskor a hasüregből kivett almákat a tál egyik végébe tesszük. Gombás rizzsel, pirított burgonyával és almapürével tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 db fácán
- 12 dkg szalonna
- 8 dkg zsír, vagy vaj
- 2-3 db alma
- 2 szem szegfűszeg
- 1 mokkáskanál majoránna
- só

A közzététel dátuma: 2009-12-14



 35 

Összesen: 54 db




Magyar ételek
Vadpecsenyék


Látogatók száma: 701945