Magyar ételek

Egyéb







Vaddisznótokány

Legjobb ehhez az √©telhez a fiatal vaddiszn√≥h√ļs. B√°rmilyen r√©sz√©bŇĎl lehet k√©sz√≠teni. Szalonn√°st√≥l, bŇĎr√∂stŇĎl egy√ľtt feldaraboljuk, p√∂rk√∂lth√∂z val√≥ darabokra. Tegy√ľk bele egy faz√©k forr√≥ v√≠zbe. Felforraljuk, majd √°tszedj√ľk hideg v√≠zbe. Egy l√°bosban halv√°ny pirosra s√ľtj√ľk az apr√≥ kock√°kra v√°gott f√ľst√∂lt szalonn√°t. Hozz√°tessz√ľk az a h√°lt h√ļst, megs√≥zzuk, tesz√ľnk bele √≠zl√©s szerint cs√∂ves paprik√°t, 1 kiskan√°l t√∂r√∂tt borsot, 2 dl v√∂r√∂sbort, kakukkf√ľvet. FedŇĎ alatt lassan, n√©ha kevergetve, p√°roljuk. P√°rolg√≥ lev√©t v√≠zzel p√≥toljuk. Hozz√°adjuk m√©g az apr√≥ra v√°gott v√∂r√∂shagym√°t √©s a vagdalt z√∂ldpetrezselymet. Ezzel egy√ľtt m√©g 10-15 percig p√°roljuk. Ha a h√ļs megpuhult, zs√≠rj√°ra s√ľtj√ľk. ElŇĎmeleg√≠tett t√°lon t√°laljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg fiatal vaddiszn√≥h√ļs
- 15 dkg f√ľst√∂lt szalonna
- 2 dl vörösbor
- 1 vöröshagyma
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- s√≥, cs√∂ves paprika, t√∂r√∂tt bors, kakukkfŇĪ

A közzététel dátuma: 2009-12-25



 48 

Összesen: 54 db




Magyar ételek
Vadpecsenyék


Látogatók száma: 719720