Magyar ételek

Egyéb







Vadh√ļsp√°st√©tom

pástétom tészta:
25 dkg lisztet elmorzsolunk 12 dkg vajjal, megs√≥zzuk, hozz√°tessz√ľk a 2 toj√°s s√°rg√°j√°t, √©s annyi vizet, hogy j√≥ oml√≥s t√©szta legyen.
A h√ļst a zs√≠rban megfonnyasztott hagym√°val, z√∂lds√©ggel √©s fŇĪszerekkel megp√°roljuk. IdŇĎnk√©nt v√∂r√∂sborral f√∂lengedj√ľk. Ha megpuhult, kiszedj√ľk, lev√©t leszŇĪrj√ľk. A t√©szt√°t kiny√ļjtjuk, √©s egy ŇĎzgerinc-form√°t kib√©lel√ľnk vele. V√©kony szalonna szeletekkel kib√©lelj√ľk a t√©szt√°t. A h√ļst megdar√°ljuk, hozz√°adjuk a p√°rol√≥levet, a toj√°sokat, a fŇĪszereket, az apr√≥ra v√°gott cs√°sz√°rszalonn√°t √©s a tejsz√≠nt. J√≥l √∂sszegy√ļrjuk, √©s bet√∂ltj√ľk a form√°ba. A tetej√©t szalonnaszeletekkel majd t√©szt√°val betakarjuk, √©s k√∂z√©p meleg s√ľtŇĎben 40-45 percig s√ľtj√ľk.
 
Hozzávalók:
- 60 dkg vadh√ļs
- 10 dkg fŇĎtt cs√°sz√°rh√ļs
- 5 dkg hagyma
- 5 dkg zsír
- 10 dkg vegyes zöldség
- 1 dl vörös bor
- 2 toj√°s
- 2 dl tejszín
- 10 dkg f√ľst√∂lt szalonna
- s√≥, bors, petrezselyem, major√°nna, p√°st√©tom-fŇĪszer, bab√©rlev√©l, citrom

A közzététel dátuma: 2009-12-26



 49 

Összesen: 54 db




Magyar ételek
Vadpecsenyék


Látogatók száma: 719711