Magyar ételek

Egyéb







V√°radi ny√ļl vadasan

A h√°rty√°it√≥l megtiszt√≠tott ny√ļldarabokat szalonn√°val gazdagon megtŇĪzdelj√ľk √©s enyh√©n megs√≥zzuk. Egy tŇĪz√°ll√≥ t√°lra z√∂lds√©g√°gyat ter√≠t√ľnk, melyre r√°tessz√ľk a ny√ļldarabokat, meghintj√ľk t√∂r√∂tt borssal √©s zs√≠rral leforr√°zzuk, majd meleg s√ľtŇĎben rozsdabarn√°ra s√ľtj√ľk. S√ľt√©s k√∂zben fŇĪszerezz√ľk, √©s a z√∂lds√©ges pecsenyel√©vel √∂nt√∂zgetj√ľk. Ha a h√ļs megpuhult, a z√∂lds√©g√°gyr√≥l levessz√ľk √©s a z√∂lds√©get szit√°n √°tt√∂rj√ľk. Barna r√°nt√°st k√©sz√≠t√ľnk a k√∂vetkezŇĎk√©ppen: 3 dkg zs√≠rban, f√ľst√∂l√©sig pir√≠tunk 3 dkg porcukrot, majd a lisztet belekeverj√ľk √©s 3 dkg reszelt hagym√°val kiss√© megpir√≠tjuk. Akkor hozz√°√∂ntj√ľk a szit√°n √°tt√∂rt z√∂lds√©ges pecsenyelevet, j√≥l elkeverj√ľk, majd egy kis borral √©s citrommal √≠zes√≠tj√ľk. Ezut√°n felforraljuk, beletessz√ľk a ny√ļl h√ļs√°t, elkeverj√ľk tejf√∂llel. A h√ļst ebben a m√°rt√°sban puh√°ra p√°roljuk. Vajjal le√∂nt√∂tt zsemlegomb√≥cot vagy kelgomb√≥cot k√≠n√°ljunk hozz√°.
 
Hozzávalók:
- 1 db ny√ļlgerinc
- 2 db ny√ļlcomb
- 8 dkg zsír
- 1 evŇĎkan√°l must√°r
- 3 dkg porcukor
- 25 dkg vegyes zöldség
- 12 dkg sonkaszalonna
- 2 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- 1 db citrom
- 8 dkg vöröshagyma
- k√©shegynyi kakukkfŇĪ
- só, törött bors, babérlevél, fehérbor

A közzététel dátuma: 2010-01-02



 52 

Összesen: 54 db




Magyar ételek
Vadpecsenyék


Látogatók száma: 708635