Magyar Ă©telek

Egyéb







Csallóközi húsostál

A marhahĂşst 3 cm-es kockára vágva, egy kevĂ©s olajban, nagy lángon hirtelen jĂłl megsĂĽtjĂĽk. RátesszĂĽk a nĂ©gyfelĂ© vágott hagymákat, egy kevĂ©s liszttel megszĂłrjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot Ă©s a többi fűszert. CsontlĂ©vel feleresztjĂĽk. Hozzáadunk 4-5 dl vörös bort Ă©s 1 Ăłra hosszat pároljuk. (Kuktában hamarabb elkĂ©szĂĽl.) Ezután a hĂşst kiszedjĂĽk, átszűrjĂĽk a mártást. A leforrázott Ă©s felszeletelt zöldsĂ©get hozzátesszĂĽk, a szalonnát kockákra vágva megpirĂ­tjuk, szintĂ©n a mártásba tesszĂĽk, Ă©s a visszarakott hĂşst, fedĹ‘  alatt tovább pároljuk. MielĹ‘tt megpuhul, beletesszĂĽk a kockára vágott burgonyát Ă©s egyĂĽtt puhára pároljuk. Tálaláskor megszĂłrjuk vajban pirĂ­tott zöldborsĂłval.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús (felsál)
- 3 db vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 kanál paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 5 dl vörösbor
- 1 sárgarépa
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 kg burgonya
- 10 dkg zöldborsó
- 1/2 dl olaj
- 5 dkg vaj
- 2 dl csontlé
- só, bors, fehérrépa, zeller, majoránna, kakukkfű, szegfűszeg, zöldpetrezselyem, köménymag

A közzététel dátuma: 2010-01-25



 23 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 708411