Magyar Ă©telek

Egyéb







Citromos vagdalt pogácsák

A darált húst egy kevés reszelt hagymával, a tejben áztatott zsemlével, az apró vágott szalonnával, a tojásokkal elkeverjük, ízesítjük sóval, borssal, reszelt citromhéjjal, pirospaprikával. Pogácsákat formázunk a masszából, és morzsában forgatva, forró olajban megsütjük. A zsiradékban megpirítunk egy kanál reszelt hagymát, teszünk rá citromhéjat, 2-3 kanál vizet, pirospaprikát, sót és citromlevet, majd jól felforraljuk. A tejfölben elkeverjük a mustárt, ezt is a mártásban tesszük, és forrón a tálra rakott húspogácsákra öntjük.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg felsál kétszer darálva
- 1 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 2 zsemle áztatva
- 15 dkg szalonna
- 2 dl tejföl
- 2 kanál mustár
- 2 dl olaj
- néhány csöpp citromlé
- só, bors, citromhéj, zsemlemorzsa

A közzététel dátuma: 2010-01-23



 20 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 725787