Magyar Ă©telek

Egyéb







Citromos rostélyos tekercs

A rostélyost kicsontozzuk, jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A darált sertéshúsból pörköltet készítünk, a rizst megpároljuk. A pörköltet, levével együtt, összekeverjük a rizzsel, adunk hozzá 1 egész tojást, törött borsot, 1 - 2 evőkanál tejfölt. Ezzel a masszával megtöltjük a rostélyos szeleteket, egyenként felsodorjuk, hústűvel rögzítjük, vagy cérnával átkötjük őket. A töltött hústekercseket egy kis zsírban elősütjük, majd kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk. Mikor a hús teljesen puha, a levébe öntjük a fél citrom levét, a tejfölt, és újra felfőzzük. Majd a hústekercseket kiszedjük a léből, levesszük róluk a cérnát, és a húst fölszeletelve tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 4 szelet rostélyos
- 30 dkg darált sertéshús
- 10 dkg rizs
- 1 tojás
- 1/2 citrom
- 2 dl tejföl
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-01-22



 19 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 718489