Magyar Ă©telek

Egyéb







Budavári ínyenctál

A hússzeleteket elosztjuk, földaraboljuk és kiverjük, hogy 8 tölthető darabot nyerjünk. Megkenjük mustárral, megszórjuk sóval, borssal, és hűtőszekrényben egy napig érleljük. A reszelt hagymát kevés olajon megpároljuk, rátesszük az apróra vágott gombát, majd kevés párolás után rátesszük a csirkemájat is. Megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt sonkát, fűszereket és a párolt zöldborsót. Ezután beleöntjük a felvert tojásokat, és levesszük a tűzről. Ebből a töltelékből minden szelet húsra teszünk kis kanállal, és a húst behajtva, hústűvel megtűzzük. Forró zsírban hirtelen megforgatjuk, majd kevés bort és vizet apránként alá öntögetve, puhára pároljuk. Körítésnek adjunk vajban pirított zöldborsót és karottát , bundás aszalt szilvát (ez utóbbi készítése: a szilvákat előző nap beáztatjuk, másnap kimagozzuk, a mag helyére 1 -1 szem mandulát teszünk, és palacsintatésztában forgatva, olajban pirosra sütjük) vagy sült almát (az alma magházát kivágjuk, helyére 1 szem aszalt szilvát és egy borsónyi vajat helyezünk).
 
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús (rostélyos, hátszín)
- 15 dkg gomba
- 2 evőkanál reszelt hagyma
- 10 dkg sonka
- 15 dkg csirkemáj
- 2 kanál zöld borsó
- 4 db tojás
- 1 dl bor
- só,bors, Piros Arany, mustár, bazsalikom, rozmaring, majoránna, olaj


A közzététel dátuma: 2010-01-19



 16 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 719096