A húst egészen finomra, kétszer
átdaráljuk. Hozzákeverjük a paradicsompüré felét, két tojást, a
zsemlemorzsát, a reszelt hagymát, kevés sót, egy mokkáskanál Vegetát,
egy mokkáskanál borsot. Vizes kézzel pogácsákat formálunk belőle,
ellapĂtjuk kicsit, Ă©s olajban mindkĂ©t oldalon ropogĂłs pirosra sĂĽtjĂĽk. A
maradĂ©k paradicsomot 1 dl vĂzzel felhĂgĂtjuk, adunk hozzá egy gerezd
zúzott fokhagymát, egy mokkáskanál csiliport, kevés sót és elkeverjük,
majd a pogácsákra öntözzĂĽk. SĂłs vĂzben párolt kelbimbĂłt vagy
kelkáposztát adunk körĂtĂ©snek.
Hozzávalók:
- 60 dkg marhafelsál
- 1 doboz paradicsompüré
- 2 tojás
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál reszelt hagyma
- 1 dl olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- sĂł, bors, vegeta