Magyar Ă©telek

Egyéb







Borsodi töltött stefánia

A húst éles késsel középen felszúrjuk, megsózzuk, borsozzuk, hogy tölthető legyen. Az apróra vágott gombát pirított hagymán megpároljuk, a szalonnát apróra vágjuk. A húst kívül-belül enyhén megsózzuk, majd megtöltjük. Először egy kemény tojás, mellé egy kis kanál darabolt szalonna, ezután gomba, tojás, szalonna stb. következik. A nyílást hústűvel lezárjuk, a húst forró olajban, sózva, borsozva hirtelen körül sütjük. Kivesszük a zsírból és félretesszük. Ebben a zsírban megpirítjuk a feldarabolt zöldséget, hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a borókát, a szegfűborsot, a paradicsompürét, ráöntjük a bort, és beletesszük a húst. Fedő alatt puhára pároljuk. Ekkor a húst kivesszük, előmelegített tálon fölszeleteljük, a mártást egy kevés liszttel meghintjük, felforraljuk és a húsra öntjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús(Stefánia)
- 3 kemény tojás
- 30 dkg vegyes zöldség
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl vörösbor
- 4 dkg liszt
- 1,5 dl olaj
- 3 szem borĂłkabogyĂł
- 3 szem szegfűbors
- 1 kanál paradicsompĂĽrĂ© 
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-01-17



 14 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 719084