Magyar Ă©telek

Egyéb







Bonyhádi pecsenye

A marhahúst beolajozva néhány napig hideg helyen pihentetjük. Szalonnával sűrűn megtűzdeljük, bedörzsöljük sóval, borssal, szegfűborssal, megszórjuk liszttel. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük forró vajjal, és mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Ezután aláöntjük a bort, hozzáadjuk az ecetet, a feldarabolt vöröshagymát, egy kevés citromhéjat, egy kanál kapribogyót, és időnként egy kevés vizet aláöntögetve, fedő alatt, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, és a húst kiemeljük. Levébe egy kiskanál paradicsompürét elkeverünk egy kiskanál mustárral, egy kevés liszttel és felforraljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús(fartő)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kanál liszt
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanál ecet
- só, bors, szegfűbors, 2 dl bor, paradicsompüré, mustár, kapribogyó, citromhéj

A közzététel dátuma: 2010-01-15



 12 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 708424