Magyar Ă©telek

Egyéb







Betyár pecsenye

A felsálszeleteket szép nagyra kiverjük és enyhén megborsozzuk,sózzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük. Hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, darált húst, és kb. 5 dkg zsírban egy kicsit megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és majoránnával, belekeverjük a két tojást, ketchupot, mustárt és jól elkeverjük. Elosztjuk a felsálszeleteken, feltekerjük, hústűvel megtűzdeljük, és forró zsírban hirtelen megsütjük. Ráöntünk 1 dl vizet és 1 dl bort, majd fedő alatt puhára pároljuk. A pecsenyezsírban pirítunk egy kanál paradicsompürét, megszórjuk egy kiskanál liszttel, felengedjük 1 dl, borral és felforraljuk. Gánicával tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marhafelsál
- 10 dkg zsĂ­r
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
- 1 kiskanál paradicsom
- 10 dkg máj
- 10 dkg darált sertéshús
- 2 dl bor
- 1 kiskanál kechup
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 kiskanálmustár
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só, törött bors, majoránna

A közzététel dátuma: 2010-01-14



 11 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 731790