Magyar Ă©telek

Egyéb







Besztercei marhahĂşstekercsek

A hússzeleteket jól kiverjük, ellapítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük Piros Arannyal, mustárral, fektetünk rá 1-2 vékony füstölt szalonna szeletet, hagymakarikákat és egy félbevágott savanyú uborkát. (Vigyázzunk a sózásnál, mert a paprikakrém is sós.) Ezután a hússzeleteket is felcsavarjuk, hústűvel vagy cérnával rögzítjük, hogy ne essenek szét. A tejfelt elkeverjük az ecettel és a borral, a tálba rakott hústekercsekre öntjük, és legalább 1-2 napig pácoljuk hideg helyen. Napközben többször megforgatjuk. Sütés előtt a pácléből kiemeljük, jól leitatjuk, paprikás lisztbe forgatjuk, s kevés zsiradékban minden oldalukat hirtelen pirosra sütjük. Hozzáöntjük a paradicsompürét, a páclé felét, belehelyezzük a fűszereket, s fedő alatt puhára pároljuk. Ha már a hús megpuhult, a megmaradt páclébe keverünk 1 tojás sárgáját, megszórjuk liszttel, és a húsra Öntjük. Felforraljuk és forrón tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg marhahús (felsál szeletek)
- 2 evőkanál mustár
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db ecetes uborka
- 3 dl tejföl
- 1 kiskanál ecet
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 10 dkg zsĂ­r
- 1 dl bor
- 1 db tojássárgája
- 3 dkg liszt
- 1 mokkás kanál kakukkfű
- 1 mokkás kanál majoránna
- 3 szem borĂłka bogyĂł
- 10 dkg füstölt szalonna
- sĂł, Piros Arany 

A közzététel dátuma: 2010-01-13



 10 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 725538