Magyar Ă©telek

Egyéb







Bánáti felsáltekercs

A felsált úgy szeleteljük, hogy az első szeletet nem vágjuk végig, hanem a másodikat, így kiterítve szép nagy hússzeletet nyerünk. Téglalap formára faragjuk, a leeső részeket megdaráljuk. Egy kevés olajban megpirítunk egy kiskanál reszelt hagymát, megborsozzuk, majd teszünk rá kb. 10 dkg karikára vágott hagymát. Levesszük a lángról, belekeverjük a darált húst, egy nyers tojást és a nagyon apróra vágott füstölt szalonnát. A kiterített hússzeletet kiverjük, megborsozzuk, megkenjük mustárral, meghintjük majoránnával. Rákenjük a hagymás-szalonnás masszát is, hosszában savanyú uborka csíkokat fektetünk rá és felcsavarjuk. Hústűkkel jól összetűzzük, két kanál olajban hirtelen megforgatjuk és félretesszük Az olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomokat, megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és a borókabogyót. Rárakjuk a hústekereset, öntünk alá egy kevés vizet és 2 dl bort, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, fölszeleteljük, forró tűzálló tálra rakjuk, a mártást áttörjük, és forrón a tálra öntjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg felsál
- 1 dl olaj
- 1 kanál reszelt hagyma
- 1 db tojás
- 6 dkg füstölt szalonna
- 2 savanyĂş uborka
- 2 vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 1 babérlevél
- 5 szem borĂłkabogyĂł
- 1 kis kanál paprikakrém
- 1 dl bor
- só, törött bors, mustár
 

A közzététel dátuma: 2010-01-11



 7 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 708414