A hĂşsszeleteket kiverjĂĽk,
megsózzuk, megborsozzuk, majd egy kevés olajban hirtelen megsütjük. A
pecsenyelĂ©ben kisĂĽtjĂĽk a feldarabolt fĂĽstölt szalonnát, megpirĂtjuk a
feldarabolt vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a
karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot is. A rizst sĂłs vĂzben vagy
hĂşsleves lĂ©ben megpároljuk. TűzállĂł tálat hidegen kizsĂrozunk, teszĂĽnk
az aljára egy réteg rizst, erre néhány szelet húst, a húsra a
szalonnás, hagymás lecsĂłt terĂtjĂĽk, azután ismĂ©t rizst, hĂşst stb.
rétegezünk úgy, hogy a rétegek közé 2 dl tejfölt is elosztunk. Sütőben,
fedővel vagy alufóliával letakarva, puhára pároljuk.
Hozzávalók:
- 80 dkg rostĂ©lyos vagy hátszĂn
- 20 dkg rizs
- 5 dkg szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- l kanál pirospaprika
- 3 zöldpaprika
- 3 paradicsom
- 2 dl tejföl
- sĂł, bors, olaj