Magyar Ă©telek

Egyéb







Bácskai rakott hús

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy kevés olajban hirtelen megsütjük. A pecsenyelében kisütjük a feldarabolt füstölt szalonnát, megpirítjuk a feldarabolt vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, beletesszük a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot is. A rizst sós vízben vagy húsleves lében megpároljuk. Tűzálló tálat hidegen kizsírozunk, teszünk az aljára egy réteg rizst, erre néhány szelet húst, a húsra a szalonnás, hagymás lecsót terítjük, azután ismét rizst, húst stb. rétegezünk úgy, hogy a rétegek közé 2 dl tejfölt is elosztunk. Sütőben, fedővel vagy alufóliával letakarva, puhára pároljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg rostélyos vagy hátszín
- 20 dkg rizs
- 5 dkg szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- l kanál pirospaprika
- 3 zöldpaprika
- 3 paradicsom
- 2 dl tejföl
- sĂł, bors, olaj

A közzététel dátuma: 2010-01-10



 4 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 731763